ما در مورد یک نقض اطلاعات جدید که صدها و هزاران نفر را یک روز در میان به مشکلات شدید سوق می دهد، می آموزیم. هکرها داده های خود را دریافت می کنند و از آن برای باج افزار یا سایر کارهای مخرب استفاده می کنند. با توجه به افزایش گسترده استفاده از برنامه های رسانه های اجتماعی، خرید آنلاین و موارد دیگر، حریم خصوصی آنلاین ما خطرناک تر از قبل شده است.
همه وبسایتهایی که بازدید میکنیم و همه برنامههایی که استفاده میکنیم، اطلاعات زیادی درباره ما دارند، و همچنین میتوانیم قربانی مجرمان سایبری باشیم. بنابراین، این یک عامل استرس برای همه ما است. اما خبر خوب این است که با رعایت نکات زیر می توانید حریم خصوصی آنلاین، جزئیات بانکی و سایر اطلاعات خود را از دست هکرها ایمن کنید.
1. فقط از وب سایت های امن HTTPS بازدید کنید
اول، شما باید عادت کنید که فقط از وب سایت های HTTPS ایمن بازدید کنید. هنگامی که از یک سایت بازدید می کنید، می توانید یک علامت قفل را در سمت چپ بالای نوار URL مشاهده کنید. علامت قفل نشان می دهد که وب سایت امن است و شما می توانید به راحتی در آن گشت و گذار کنید. آدرس وب سایت های امن با HTTPS شروع می شود و قبل از بازدید از هر سایتی باید حتما این علامت را ببینید.
یک وبسایت ناامن با HTTP شروع میشود و همچنین هشدار «شبکه ناامن» را در آن سایت خواهید دید. اگر میخواهید اطلاعات خود را به صورت آنلاین ایمن کنید، این اولین قدم است. شما باید از بازدید یا وارد کردن اطلاعات شخصی خود در وب سایت های ناامن خودداری کنید زیرا این امر می تواند منجر به مشکلات شدید شود. اطلاعات خصوصی شما به راحتی برای هکرها قابل دسترسی است و آنها می توانند از آن برای اهداف مخرب استفاده کنند.
از سوی دیگر، یک وب سایت HTTPS از طریق رمزگذاری اطلاعات شما را از دسترس مجرمان سایبری ایمن نگه می دارد. برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات، جزئیات کارت اعتباری و غیره می توانید از وب سایت های امن بازدید کنید.
اگر وب سایتی را اجرا می کنید، باید با استفاده از گواهی SSL (لایه سوکت ایمن) آن را ایمن کنید. گواهینامه های SSL داده های حین حمل و نقل شما را ایمن نگه می دارد و اعتماد کاربران را به وب سایت شما افزایش می دهد. در نتیجه، وب سایت شما شاهد افزایش بازدیدکنندگان خواهد بود که به معنای افزایش فروش یا رتبه بندی است. فرض کنید میخواهید یک گواهی SSL برای وبسایت خود بخرید، ارائهدهندگان زیادی خواهید داشت که گواهیهای SSL با تخفیف را از CAهای معتبر ارائه میدهند. تعداد کمی از CA و گواهینامه های آنها را می توانید در نظر بگیرید مانند Thawte SSL123، GlobalSign، Comodo SSL، و غیره، زیرا اینها گواهینامه های SSL از CA های قابل اعتماد هستند که ویژگی های ممتاز را با قیمت های مقرون به صرفه ارائه می دهند.
2. از اشتراک گذاری اطلاعات شخصی در رسانه های اجتماعی خودداری کنید
محدود کردن اطلاعات خصوصی در رسانه های اجتماعی گام دیگری برای محافظت از داده ها در برابر حملات مخرب است. همه ما از برنامه های رسانه های اجتماعی مانند فیس بوک، اینستاگرام، توییتر و سایرین برای به اشتراک گذاشتن تصاویر، فیلم ها، افکار و هر چیزی که می خواهیم استفاده می کنیم. اما اشتراک گذاری بیش از حد ایده خوبی نیست.
اگر بیش از حد در مورد خود، خانواده، مکان یا برنامه های سفر خود به اشتراک بگذارید، به راحتی می توانید قربانی سرقت هویت شوید. آنها می توانند از اطلاعات شما برای دسترسی به شما استفاده کنند و حتی از آن اطلاعات برای دسترسی به حساب های رسانه های اجتماعی شما استفاده کنند. به عنوان مثال، شما نام مادر خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته اید. مجرمان سایبری می توانند از آن برای تغییر رمز عبور یا دسترسی به حساب های بانکی شما استفاده کنند.
3. از VPN استفاده کنید
VPN (شبکه خصوصی مجازی) حضور آنلاین شما را با مسیریابی اطلاعات شما از طریق یک تونل مجازی رمزگذاری شده ایمن می کند. همچنین آدرس IP شما را تغییر می دهد تا دیگران از دسترسی به موقعیت مکانی شما جلوگیری کنند. اگر از شبکه Wi-Fi عمومی استفاده می کنید، VPN مفید است.
ممکن است شخصی Wi-Fi را با شما به اشتراک بگذارد تا مراقب حرکات شما در وب باشد و می تواند فایل ها یا سایر جزئیاتی را که در اینترنت به اشتراک می گذارید بررسی یا سرقت کند. اما اگر از VPN استفاده می کنید، صرف نظر از اینکه در کدام شبکه هستید، تمام داده های شما ایمن می مانند.
یک VPN همچنین شما را از تبلیغ کنندگانی که بر اساس موقعیت مکانی شما تبلیغات ناخواسته را برای شما ارسال می کنند، آزاد نگه می دارد. همچنین می توانید مطالب غیرقابل دسترس در منطقه خود را از طریق VPN مشاهده کنید. بنابراین، شما باید از VPN برای محافظت از اطلاعات شخصی خود به صورت آنلاین استفاده کنید.
4. نرم افزار را از ناشران ناشناس دانلود نکنید
از دانلود و نصب نرم افزار از ناشر ناشناس خودداری کنید. وقتی نرم افزاری را از وب دانلود می کنید و تمایل به نصب آن دارید، نام ناشر را نشان می دهد. اگر «ناشر ناشناس» را در قسمت نام ناشر مشاهده کردید، فوراً آن نرم افزار را از رایانه شخصی خود حذف کنید.
ناشر ناشناس به این معنی است که برنامه یا برنامه ایمن نیست و یک هکر ممکن است کد آن را تغییر داده باشد تا از آن برای اهداف شیطانی استفاده کند. اگر آن نرم افزار را نصب کنید، آنها می توانند به فایل های شما دسترسی داشته باشند یا حتی می توانند کنترل سیستم شما را در دست بگیرند. بنابراین، شما باید نرمافزاری را از ناشران تایید شده دانلود کنید تا در امنیت باشید.
5. از کلاهبرداری های فیشینگ آگاه باشید
فیشینگ یک استراتژی خطرناک است که اغلب توسط هکرها برای دستیابی به داده های خصوصی شما استفاده می شود. هکرها ایمیلهای مختلف یا حتی پیامکهایی را با تلفن همراه برای شما ارسال میکنند که میگویند آنها از بانک یا شرکت کارت اعتباری شما هستند، و شما باید روی پیوند کلیک کنید تا در سمت امن قرار بگیرید. و اگر بر روی لینک کلیک کنید و مشخصات خود را ارائه دهید، قربانی مجرمان سایبری خواهید شد.
این یک استراتژی رایج است و اشکال مختلفی دارد. مهاجمان می توانند ایمیل، پیامک ارسال کنند یا حتی با شما تماس بگیرند تا اطلاعات شما را دریافت کنند. شما باید از تکنیک های مخرب آنها آگاه باشید و اطلاعات حساس خود را با کسی به اشتراک نگذارید. بانک، شرکت کارت اعتباری یا هر سازمان دیگری هرگز به این شکل به شما دسترسی نخواهد داشت تا حساب یا پول خود را ذخیره کند.
اگر احساس کردید مشکلی در حساب شما وجود دارد، فقط به صورت فیزیکی به بانک خود بروید تا مشکل را حل کنید. علاوه بر این، از کلیک بر روی پیوندهایی که به شما وعده پول رایگان، کارت هدیه، اینترنت رایگان یا هر چیز دیگری می دهند، خودداری کنید. همه اینها نوعی کلاهبرداری فیشینگ هستند و شما باید خود را از آنها در امان نگه دارید.
6. نصب یک آنتی ویروس
یک برنامه آنتی ویروس لپ تاپ یا کامپیوتر شما را از دسترس کلاهبرداران ایمن نگه می دارد. باج افزار، اسب تروجان، DDoS (انکار سرویس) و سایر حملات بدافزار را می توان با استفاده از نرم افزار آنتی ویروس کاهش داد. علاوه بر این، برنامه آنتی ویروس از شما در برابر دانلود برنامه های مخرب یا کد از وب محافظت می کند.
اگر نرمافزار آنتیویروس را روی رایانهتان نصب کردهاید، همه چیز را زیر نظر میگیرد و به شما اطلاع میدهد که آیا رایانه شما در معرض خطر است یا خیر. در نهایت هکرها را از سرقت اطلاعات حساس شما یا کنترل کامپیوتر شما مسدود می کند. بنابراین باید از یک برنامه آنتی ویروس استفاده کنید و آن را به روز نگه دارید. توسعهدهنده نرمافزار بهروزرسانی برنامه را ادامه میدهد تا با چالشهای بهروز مجرمان سایبری مقابله کند. بنابراین، یک برنامه آنتی ویروس به روز ابزار قدرتمندی برای محافظت از داده ها در برابر حملات مخرب خواهد بود.
7. از رمزهای عبور مختلف استفاده کنید
بسیاری از افراد از یک رمز عبور واحد برای همه وب سایت ها یا برنامه ها استفاده می کنند. به عنوان مثال، آنها از رمز عبور یکسانی برای همه برنامه های رسانه های اجتماعی و سایر وب سایت ها استفاده می کنند تا از به خاطر سپردن بسیاری از رمزهای عبور یا فراموش کردن آنها جلوگیری کنند. این امر دسترسی شما به تمامی وب سایت ها را آسان می کند، اما امنیت آنلاین شما را نیز در آب داغ قرار می دهد.
اگر هکرها رمز عبور شما را در هر برنامه یا وب سایتی پیدا کنند، می توانند از آن برای دسترسی به سایر برنامه ها و وب سایت هایی که استفاده می کنید استفاده کنند. این شامل برنامه های رسانه های اجتماعی و سایر وب سایت ها نیز می شود، مانند وب سایت بانکی شما و موارد دیگر. بنابراین، نه تنها اطلاعات حساس خود را از دست خواهید داد، بلکه پول خود را نیز از دست خواهید داد.
از این رو، پیشنهاد می شود از رمزهای عبور مختلف و قوی استفاده کنید. استفاده از گذرواژههای تولید شده بهطور تصادفی همیشه یک رویکرد خوب است، زیرا آنها حاوی هیچ چیز مرتبط با شما نیستند و این امر باعث میشود مهاجمان نتوانند رمز عبور را حدس بزنند.
8. استفاده از احراز هویت دو مرحله ای
احراز هویت دو مرحله ای یک لایه امنیتی به حساب شما اضافه می کند. امروزه اکثر وب سایت ها یا برنامه های رسانه های اجتماعی که با داده های حساس سروکار دارند به شما امکان استفاده از این ویژگی را می دهند. بنابراین، اگر شخصی رمز عبور شما را به هر طریقی دزدیده باشد و شما احراز هویت دو مرحلهای را روی آن حساب تنظیم کرده باشید، دادههای شما امن میمانند.
اگر شخصی (احتمالاً یک مجرم سایبری) بخواهد از یک سیستم جدید به حساب شما دسترسی پیدا کند، اعلانی دریافت خواهید کرد. سپس، می توانید به سادگی آن فعالیت را گزارش کنید و رمز عبور خود را تغییر دهید تا دوباره ایمن شود. معمولاً می توانید از شماره تلفن همراه خود برای تنظیم احراز هویت دو مرحله ای استفاده کنید. اگرچه این می تواند برای سایت های مختلف متفاوت باشد، این استراتژی برای ایمن سازی داده های آنلاین شما بسیار موثر است.
9. از گوشی های هوشمند خود محافظت کنید
امروزه تقریباً همه ما از تلفن همراه خود برای انجام هر کاری به صورت آنلاین استفاده می کنیم. چه با استفاده از برنامه های رسانه های اجتماعی، جستجو، تماشای ویدیو در یوتیوب، بازی کردن، خرید آنلاین یا هر چیز دیگری، ما ترجیح می دهیم همه این کارها را در گوشی های هوشمند خود انجام دهیم. مطمئناً نمی توانید این کار را متوقف کنید، اما می توانید یک کار را انجام دهید – می توانید از حریم خصوصی آنلاین خود در تلفن همراه خود مانند رایانه شخصی یا لپ تاپ خود محافظت کنید.
بهتر است از وب سایت امن بازدید کنید و از دانلود نرم افزار از ناشران ناشناس خودداری کنید. علاوه بر این، باید از رمزهای عبور در همه برنامه های حساس مانند برنامه های رسانه های اجتماعی، بانکداری یا سایر برنامه های مالی استفاده کنید. استفاده از VPN در دستگاه تلفن همراه شما همچنین به شما کمک می کند از داده ها در برابر حملات مخرب محافظت کنید.
نتیجه گیری
کاملاً درست است که بگوییم ما روز به روز بیشتر به تلفن های همراه و لپ تاپ خود معتاد می شویم. ما تمام کارهایمان را روی این دستگاه ها انجام می دهیم، بنابراین این وظیفه ماست که از خود محافظت کنیم. برای محافظت از حریم خصوصی آنلاین، جزئیات بانکی و سایر دادهها از دسترس عوامل مخرب، باید همیشه مراحل ذکر شده در بالا را در نظر داشته باشید.
ادامه مطلب: بررسی فناوری پیشرفته برنامه های آنتی ویروس نسل بعدی
window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({
شناسه برنامه: '1975380892716891'،
xfbml: درست است،
نسخه: 'v3.2'
})؛
FB.AppEvents.logPageView();
};
(تابع (d, s, id){
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) {return;}
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"؛
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));